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Ressources

“ Alimentégration”

Les personnes handicapées et une saine alimentation

Vie Autonome Canada et ses Centres à travers le Canada ont produit plusieurs ressources de qualité au cours des 30 dernières années. Vous pouvez contacter le centre le plus près de chez vous pour obtenir plus d’informations à propos des ressources disponibles et un représentant vous assistera.


Les documents disponibles du projet de recherche ‘Alimentégration’

Food for Thought Project Wrap-up:A Summary of Consumer Views Prepared By: Jihan Abbas
Food for Thought: A Pan-Canadian Initiative Addressing the Healthy Eating Goals of Persons with DisabilitiesFinal Evaluation ReportMarch 2009Submitted to Independent Living CanadaPrepared by Independent Living Vernon

Les personnes qui vivent avec un handicap sont plus susceptibles de connaître un niveau de bien être moins élevé en raison de l’obésité, parce qu’elles sont trop maigres ou souffrent de malnutrition. Ces personnes ont également des chances plus élevées de souffrir de plusieurs autres problèmes de santé.


Making a Connection:  Literacy, Disability and Quality of Life,  Participatory Action Research Approach Final Report  Submitted by Dr. Diane Driedger Dr. Nancy Hansen Co-Investigators University of Manitoba, Disabilities Studies Program In partnership with Independent Living Canada January 2011

Les personnes handicapées et une saine alimentation

Un résumé des avis des consommateurs

Initiative pancanadienne visant à aider les personnes

handicapées… 

Établir un lien entre

l’alphabétisation, l’incapacité et la qualité de vie

Ressources additionnelles sur le sujet :

Facilitators Guide to Exploring Canada’s Food Guide
Independent Living Canada: Food for Thought Project
The information found on the Nutrition Facts label gives us the power to understand
and make informed choices about the foods and drinks we consume. Knowing how to
read these labels gives us the ability to make more informed choices about health for
ourselves and others.
Eating healthier on a budget can often seem very challenging. Not only does eating
healthier often seem so much more expensive, but what to eat and how to prepare it
can be a challenge.
The body gets energy by making glucose (sugar) from foods like bread, potatoes, rice,
pasta, milk and fruit. To use this glucose, the body needs insulin. Insulin is a hormone
that helps control the level of glucose in blood.
Food needs to be properly stored, cooked and re-heated to make sure that it is safe
to eat. Handling your food correctly will help ensure that you avoid becoming sick and
that all the time, money and effort you put into your meals does not go to waste.

L’exploration

du guide alimentaire Canadien

L’étiquetage nutritionnel

Qu’est-ce qu’il nous dit? 

Bien manger avec un petit budget

Renseignements de base sur le diabète

Ce qu’il faut faire pour que les aliments restent sans danger 

Les archives

Annual report 2012-2013
Annual report 2013-2014
Annual report 2014-2015
ILC history

Rapport Annuel

2012 – 2013

Rapport Annuel

2013 – 2014

Rapport Annuel

2014 – 2015

Notre histoire

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N’hésitez pas à communiquer avec nous.

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2451, promenade  Riverside

Ottawa (Ontario) K1H 7X7

TÉL :  1-877-713-3373 

(613) 563-2581

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